...aneb bouldrovka do pucu, abychom zas mohli chodit lézt.

Celý souboj se odehrál poslední červnový týden, jednalo se o dvě nelítostná utkání. Začátek prvního se odehrál v pondělí a byl tradičně odstartován vyhozením pojistek wapkou. Utkání vypadalo slibně, první skóroval Došlík sundáním prvního chytu na sloupu, tím jasně bouldrovce ukázal, že dnes hodláme vyhrát my. Následovala pak řada úspěšných výpadů příchozích spoluhráčů. Popravdě jejich množství překvapilo i samotné trenéry (ať už je to kdokoliv). Souboj byl veden na dvou frontách - sundej protihráče (chyt či stup) a pak ho pořádně zmydli (wapkou, kartáčkem,…). Někteří se do souboje pustili s takovou vervou, že si ani nevšimli, že jsou dávnou v autu (část boulderu, která se opravdu sundávat neměla). Z tohoto utkání VHS odcházela s pocitem vítězství, ale musí se přiznat, že to nebylo zadarmo. Nejeden kartáček ztratil chlupy, ruce hráčů v zadní části pole vypadali jako ruce stoletých stařen, nemluvě o promáčených dresech.

Druhé utkání se uskutečnilo ve středu, kdy plusové body byly získávány za zpětné umístění chytů do správné pozice. Rozjezd utkání byl zpočátku rozpačitý, avšak s nárůstem hráčů získával tu správnou energii. Nasazení bylo silné, někteří vymetakli zaprášené kouty vlastním tělem, vzduchem krom šroubů lítali i žebříky s účastníky,... Jen se ukázalo, že některá pravidla (např. dělej jednoduchý cesty) dělají určitým hráčům obzvlášť problémy. Nejdramatičtější byla poslední půlhodinka, kdy se odehrál nejintenzivnější souboj ani ne tak s bouldrovkou jako s časem. Bylo neuvěřitelné sledovat, jak rychle se dokáží plnit prázdná místa. Je ale bohužel nutné přiznat, že tento druhý zápas jsme nevyhráli, ale bylo to těsné, jen o vaničku chytů a hrst šroubů.

Dobře my ;)

Velký dík patří všem zúčastněným, kteří se nebáli vzít do ruky imbus či kartáč. Zvláště však těm, kteří se na pole vesláku vypravili poprvé a rovnou do takového boje - rodinný klan Puštíků, silná reprezentace HŠ 2018, Kuba , Jirka, Karlos, dorazila i zahraniční delegace Vojta R a další (které jsem možná zapomněla, promiňte).

Techničtí sponzoři: wapka - Happy s.r.o, kartačky a imbusy - domácí zdroje a.s.