Závod pro silné povahy

52. ročník Mauglího Memoriálu (2022)

 

Kdysi prý platila věta: „Mauglího Memoriál, je test fyzické připravenosti, před hlavní zimní lezeckou sezonou.“

A tak se i stalo.

 

Po minulém epidemickém roce 2021, kterým nám celkově moc nepřál, jsme konečně byli schopni navázat na tradici a závod uspořádat. Taktéž došlo k drobným změnám v organizátorském týmu, avšak stále za vydatné podpory ostřílených matadorů. Tímto jim děkujeme.

Volba termínu, která padla na druhou polovinu února, se nakonec bohužel nepodařila sladit s ideální sněhovou podmínkou na běžkařský závod. Když už jsme tedy museli nechat lyže doma, řekli jsme si, že se musíme vyblbnout nějak jinak. Pro byla na základě zpětné vazby od závodníků, upravena trať na ryze krosovou lahůdku.

Podmínky na trati byly opravdovým testem běžeckých dovedností, stejně jako schopností číst těžký terén. Závodníkovi se do cesty postavily podmáčené louky, hlubší sníh v lesních pasážích, ledové plotny na pláních, či dokonce překážky v podobně polomů. Dohromady se silným větrem, díky kterému jsme nebyli schopni postavit ani stan pro časomíru, vznikly unikátní nehostinné podmínky. Zkrátka ideální prověrka horolezce, jako i všech tvrdých sporťáků.

V sobotu se na start postavilo tvrdé jádro, které se nenechalo za žádnou cenu odradit. Všichni tito borci si s tratí poradili na výbornou a mnozí dokonce s obdivuhodnými časy.

 

Posuďte sami.

Všem závodníků děkujeme za účast a skvělý sportovní výkon. Za organizátorský tým smekáme před každým z Vás klobouk.

 

Naše díky patří také sponzorům:

Alpsport

Sun sport

Vodak-sport

Singing rock

 

Příští rok se s Vámi opět rádi potkáme na startovní čáře.

Tak ahoj kamarádi, byli jste shledáni připravenými!

 

Fotky a jiné informace nalezenete na Facebookové stráce Mauglího memoriálu.